x

Välgörenhetskonsert med Kentlåtar

Välgörenhetskonsert med Kentlåtar

17 december 2016 gick Kent i graven då de spelade sin allra sista spelning på Tele2 Arena i Stockholm. Men under hösten 2017 återuppstod deras musik genom Kentkören – en popkör som bara sjunger Kentlåtar. Kören startades i samarbete med studiefrämjandet i Stockholm, som ett substitut för hängivna fans som saknar att skråla ikapp att vi ska alla en gång dö, tillsammans med Jocke och co.

Förra året tog Anders Peteri och hans vänner hem budgivningen av en konsert med Kentkören i en auktion i Musikhjälpen. Precis som vännerna gjort tidigare år omvandlar de vinsten till en välgörenhetskonsert.

LÄS OCKSÅ: KRÖNIKA: Varför skapar vi konsertminnen i förväg?

– Vi gillar och lyssnar på all musik och det var med sorg som vi tog emot beskedet att Kent skulle sluta. Kent är ett av Sveriges och kanske nordens främsta band med mängder av låtskatter. Initiativet som Studiefrämjandet tog med att sätta upp en kör som bara sjunger Kent gillade vi skarpt eftersom vi fick njuta av Kent en stund till. När vi såg att Kentkören var ett av eventen som fanns på Musikhjälpens auktion så bestämde vi oss på en gång att försöka ropa in eventet, säger Anders Peter i ett pressmeddelande från Studiefrämjandet.

6 mars hålls välgörenhetskonserten med Kentkören på Bryggarsalen i Stockholm, där intäkterna går till Stadsmissionen. Biljetterna kostar 100 kronor och finns på billetto.

LÄS OCKSÅ: 1 år efter Kents avsked – här är banden som kan ta över


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA