x

Festival vägrar stryka dömd mördare

Festival vägrar stryka dömd mördare

Över 67 000 signaturer har samlats in mot festivalen Papillons de Nuit efter att ha bokat Bertrand Cantat som en av akterna till årets upplaga.

Festivalen hålls i Frankrike, närmare bestämt i Saint-Laurent-de-Cuves och kritiseras nu för att ha bokat den tidigare Noir Désir-frontmannen Bertrand Cantat.

Cantat dömdes för att 2003 ha dödat sin flickvän Marie Trintignant och satt i åtta år innan domen blev omprövad 2010, skriver Pitchfork.

En kampanj förs just nu där det krävs att musikern tas bort från årets festivalprogram och har hittills skrivits under av över 67 000 personer, skriver Pichfork vidare.

KRÖNIKA: “Förödande om kritik likställs med hat och mobbning”

The Guardian rapporterar också att festivalen hittills har motsatt sig all kritik och förklarat att det bara borde vara den konstnärliga aspekten som räknas in när de bokar sina artister.

Förra året blev den franska tidningen The Inrockuptibles påhoppade av kritiker efter att ha haft den dömda mördaren på förstasidan.

Efter att kritiken, under en veckas tid öst ner gick tidningen ut och erkände självkritik och det faktum att de låtit Cantat, som vi tidpunkten promotade ny musik, fått pryda förstasidan.

LÄS OCKSÅ: Hyllas för sitt soundtrack – men nu stoppas filmen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA