Hyllar ikonen – "att tolka en av hans låtar är en dröm"

Hyllar ikonen – "att tolka en av hans låtar är en dröm"

Lana Del Rey har släppt en cover på Andrew Lloyd Webber’s låt You Must Love Me, från musikalen Evita. Låten kommer finnas med på Unmasked: The Platinum Collection – ett hyllningsalbum till den brittiske musikalkompositören.

LÄS OCKSÅ: Festival vägrar stryka dömd mördare

– Andrew Lloyd Webber har varit en av mina främsta musikaliska förebilder, så att tolka en av hans låtar är en dröm. Jag gillar särskilt just den här låten You Must Love Me, på grund av hur unik melodin är. Jag har varit väldigt inspirerad av allt Andrew gjort, från Phantom Of The Opera till Evita, säger Lana i The Independent.

LÄS OCKSÅ: Hyllas för sitt soundtrack – men nu stoppas filmen

Lyssna på Lana Del Reys version här nedan.

Artikeln fortsätter under videon.

Lana Del Rey verkar ha fler musikalprojekt på gång, förra månaden publicerade L'Officiel en intervju med sångerskan där det avslöjades att hon själv börjat skriva på en musikal.

LÄS OCKSÅ: Fulländad pop om ögonblickets mäktighet

Det var via en fan-fråga om huruvida Lana funderat på att skriva och regissera en kort- eller långfilm som Lana svarade:

 – Jag har tänkt på att skriva en biopic om någon som inte funnits. Jag blev faktiskt tillfrågad att skriva en musikal, som jag har börjat med. För Broadway. Jag kanske blir klar om två eller tre år. Jag och Rick Nowels (låtskrivare och producent) har skrivit lite, så vi får se.

KRÖNIKA: “Förödande om kritik likställs med hat och mobbning”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA