x

Riskerar 40 års fängelse efter skandalfestival

Riskerar 40 års fängelse efter skandalfestival

Amerikanen Billy McFarland, mannen bakom den skandalomsusade Fyre Festival, har nu dömts skyldig till att ha förfalskat dokument gällande festivalen.

McFarland greps förra året misstänkt för bedrägeri efter en FBI-utredning av hans företag Fyre Media, men fanns oskyldig och släpptes mot borgen. Nu har nya uppgifter framkommit och McFarland har erkänts skyldig till två fall av bedrägeri. McFarland ska ha presenterat falska dokument för investerare i festivalen, och på så vis fått ihop över 26 miljoner dollar till hans företag och katastrof-festivalen. Han riskerar sammanlagt upp till 40 års fängelse. Domen väntas komma 21 juni.

LÄS OCKSÅ: Domstol beslagtar album värt två miljoner dollar

Fyre Festival hölls på ön Exuma Cays på Bahamas med rapparen Ja Rule som medarrangör. Och såldes in som en exklusiv ”once in a life time”-upplevelse med mat på Michelin-nivå, lyxiga boenden och uppträdanden av artister som Blink 182, Lil’ Yachty, Rae Sremmurd, Migos, Disclosure och Major Lazer. Priset på biljetterna utlovade också lyx, då de kostade mellan 450 till 49 000 dollar.

Men festivalbesökarna möttes istället av en ”disaster zone” som några av besökarna beskrev det, med halvfärdiga tält – den typ av tält som används vid krig och miljökatastrofer, högar av sopor och inget mer än några deppiga ostmackor att äta. När rapporter från ön började komma ställde också flera av banden in sina konserter och kaos uppstod när besökarna försökte ta sig hem igen.

MEST LÄST: Återvänder med Ebba Grön-klassiker

Bahamas turistbyrå gick efter det ut med en offentlig ursäkt där man la ansvaret på arrangörerna och hoppades att gästerna ändå ville besöka Bahamas igen, så de kunde få ett bättre intryck av ögruppen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA