x

Sverige förbereder sig för Iron Maiden på ett mycket speciellt sätt

Sverige förbereder sig för Iron Maiden på ett mycket speciellt sätt

I sommar kommer Iron Maiden till Sverige och Sweden Rock Festival. Nu har det svenska försvaret gett klartecken åt bandet att landa och parkera sitt jätteplan ”Ed Force One” på F-17:s flygplats i Blekinge.

Ed Force One som styrs av kapten (och sångaren) Bruce Dickinson är ett 70 meter långt Boeing 7474-400, och kommer bli det största flygplanet som någonsin landat på F17:s flygplats i Kallinge utanför Ronneby.

LÄS OCKSÅ: Union Carbide Productions ger 2 Sverigespelningar

– Vi har mätt banbredden, banlängden på landningsbanan och kontrollerat med F17, säger flygstationschefen Mona Glans till Blekinge Läns Tidning.

Artikeln fortsätter under videon. 

LÄS OCKSÅ: NME med stora förändringar

Men det är ännu inte säkert om Iron Maiden kommer landa med Ed Force One i Kallinge i sommar. Allt är förberett efter en förfrågan från Sweden Rock, tillståndet gäller dock bara under förutsättningen att flygbefälhavaren Dickinson ombord beslutar sig för att lämna in en förfrågan om att få landa på flygplatsen.

Sweden Rock går av stapeln 6-9 juni i blekingska Norje. Spelningen blir Iron Maidens första på Sweden Rock, och är festivalens största bokning någonsin. Man har tidigare sagt att bandet är ”för stora och för dyra för att spela på Sweden Rock.” 7 juni äntrar de brittiska hårdrockarna scenen på Sweden Rock.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA