x

Röda Korset släpper musikvideo till förmån för kvinnor i katastrof

Röda Korset släpper musikvideo till förmån för kvinnor i katastrof

Idag 8 mars släpper Röda Korset tillsammans med en rad tunga svenska artister en musikvideo till ett projekt för kvinnor i katastrofdrabbade områden.

Musikvideon är en del av Röda Korsets projektet #Medsystrar. En kampanj till förmån för kvinnor som befinner sig på flykt eller drabbas av krig och katastrofer. Låten till videon är en ny ”Medsystrad” version av Janices låt Queen.

I den nya versionen av Queen får Janice sällskap av Sabina DdumbaAmwin och Lash. Som gemensamt tolkat vad systerskap, medmänsklighet och handlingskraft betyder för dem.

LÄS OCKSÅ: Fler namn till den stjärntäta festivalen

 Att göra den här låten, på det här sättet med en massa kvinnor som går ihop för att hjälpa andra känns så sjukt mäktigt, säger Janice om sin medverkan.

Se videon här och lyssna på Queen (Medsyster Version) här:

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: SPELLISTA: 100 PMS/mens-relaterade låtar

Pengarna som samlas in genom #Medsyster-kampanjen kommer att gå till Röda Korsets katastrofarbete där kvinnor bland annat får hjälp med mödravård och till fyra särskilt utvalda projekt: arbete mot könsstympning i Sudan, ökad tillgång till hälsa för kvinnor i Afghanistan och förberedelser inför naturkatastrofer i Bangladesh och Myanmar. Läs mer om projektet här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA