x

Törebodafestivalen överraskar med världsnamn

Törebodafestivalen överraskar med världsnamn

Törebodafestivalen arrangeras den 5-7 juli i sommar och som en av de sista bokningarna släpper nu arrangörerna en riktig bomb. Världsbandet Pet Shop Boys kommer till Töreboda i sommar!

SPECIAL: Kvinnliga artister om sina kvinnliga favoriter

Pet Shop Boys består av Neil Tennant och Chris Lowe. De är den mest framgångsrika duon i Storbritanniens musikhistoria. Pet Shop Boys är även en av de bäst säljande grupperna genom tiderna och har sålt över 100 miljoner skivor. De ståtar med 42 topp 30-singlar i Storbritannien, inklusive 22 topp 10 hits och fyra nummer ett. De har släppt 13 studioalbum som alla hamnat högt upp på världens hitlistor. Bland deras största hits kan nämnas West End Girls, It's A Sin, Rent och Domino Dancing.

Som skribenter, producenter och remixers har Tennant och Lowe samarbetat, remixat eller skrivit för ett brett sortiment av artister, inklusive Dusty Springfield, Lady Gaga, Liza Minnelli, Madonna, David Bowie, Yoko Ono, The Killers och Girls Aloud.

LÄS OCKSÅ: Företag stal Love Antell-låt

År 2012 uppträdde Pet Shop Boys för en världsomspännande TV-publik under OS i London. Pet Shop Boys har skapat en originell och inflytelserik stil där de blandar pop med teater, i samarbete med flera olika regissörer, designers och artister, inklusive Derek Jarman, David Alden och David Fielding, Zaha Hadid, Sam Taylor-Wood och Es Devlin.

Pet Shop Boys senaste album släpptes i april 2016.

MEST LÄST: Union Carbide Productions ger 2 Sverigespelningar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA