x

Svenska hiphop-stjärnor presenterar 4 stjärnskott

Svenska hiphop-stjärnor presenterar 4 stjärnskott

Sedan 2013 har talanger fått möjligheten att etablera sig genom Nästa Nivå, ett projekt där några av Sveriges främsta artister hittar framtidens stjärnor. Nu är det klart vilka fyra unga talanger som är årets utvalda.

I år ansökte hela 700 personer, där nio stycken gick vidare till audition. I år är det Cherrie, Erik Lundin, Lamix och Dani M som valt ut varsin talang. Redan i nästa vecka drar alla deltagare och coacher till Red Bull Studios i London för att utvecklas och skriva musik tillsammans.

MEST LÄST: Ghost + Guns N' Roses = sant

– Utanförskap handlar inte alltid om hur utanför man är geografiskt utan mer om vilka tillgångar man har nära till hands, säger Babak Azarmi på TRANS94 och fortsätter:

– Vi vill skapa en plattform där de tillgångar som skapar utanförskap ska bli mer demokratiska. Nästa Nivå är ett sådant program som växer för varje år. Nästa år kanske vi kan bygga studior runt i Sverige och sätta sökanden i studio direkt.

LÄS OCKSÅ: Vem sjöng surast i Mellon? Här är svaret

Erik Lundin pratar i sin tur om ett tufft val.

– Att välja bland 700 talanger från hela Sverige som lägger tid på att utveckla och förverkliga sina drömmar är bland det svåraste jag någonsin gjort. De nio finalisterna som vi fick se på Cypern kunde alla ha suttit på ett flyg till London nu på fredag, säger Erik Lundin.

En annan artist som har haft en viktig roll, Cherrie, ser ljust på framtiden.

– Att genom Nästa Nivå och Red Bull Studios kunna lyfta unga människor med stora drömmar är bland det bästa jag gjort. Jag ser fram emot att steppa in i studion med min talang under fem dagar och skapa magi, säger hon i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Kolla in Kentz nya video

Årets deltagare är:

Ramona Abbasi, 17 år från Växjö (Erik Lundin som coach)
Benjamin Eriksson a.k.a. Beni Hana, 20 år från Östersund (Lamix som coach)
Anna Rällsjö, 19 år från Spånga, Stockholm (Cherrie som coach)
Niklas Jeng, 25 år från Hallunda, Stockholm (Dani M som coach)
 
Vi önskar dem all lycka!

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA