x

Ny festival på unik svensk scen – lockar med tung bokning

Ny festival på unik svensk scen – lockar med tung bokning

Dalhalla Roots utspelar sig i sommar och bjuder på massor av musik på två scener i Dalhallas unika miljö.

Idag presenteras de första artisterna till sommarens happening och det är inga mindre än ikonen Kris Kristofferson (bilden) med kompbandet Some Strangers, tokhajpade Sarah Klang och Knock-Out Greg & The Jukes. Fler artister är på ingång, hälsas det i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Ställer in turné efter nätstorm

Kris Kristofferson är en av countrymusikens främsta och känd för hits som Me And Bobby McGee, Help Me Make It Through The Night och Sunday Mornin’ Comin’ Down. Hundratals artister har inspirerats av Kristoffersons låtskatt och gjort egna versioner av hans låtar.

1985 valdes Kris Kristofferson in i The Songwriters Hall of Fame och 2004 i The Country Music Hall of Fame. När Kris återvänder till Dalhalla är han ackompanjerad av Some Strangers, kvarvarande medlemmar i Merle Haggards band: Scott Jones, fiol, gitarr och sång, Doug Colosio, keyboards och Jeff Ingraham, trummor.

MEST LÄST: Ghost + Guns N' Roses = sant

Med en karriär som knappt bara börjat är Sarah Klang redan namnet på allas läppar. Under det senaste året har hon fått fäste högt upp i P3:s rotation med Left Me On Fire och Mind, golvat Sveriges TV-tittare genom framträdanden i På Spåret, blivit Grammis-nominerad, släppt hyllat album och spelat i GAFFAs vagn under Way Out West.

Knock-Out Greg & The Jukes har byggt vidare på grunden av afroamerikansk musik med gospel och Chicagoblues utan att lämna rötterna. De bjuder nu på något nytt i en gammal tradition av spelande musikanter. Med ett trumdriv sprunget ur jump och swing och gitarrer i Junior Kimbrough och R.L Burnside-stil kan ni räkna med något alldeles extra.

LÄS OCKSÅ: Politiskt Pearl Jam släpper nytt album – lyssna på förstasingeln

Dalhalla Roots sker 9 juni.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA