x

Popaganda presenterar dragplåster

Popaganda presenterar dragplåster

Popaganda skickar idag ut sin avslutningsakt: First Aid Kit. När duon ställer sig på festivalens scen sker det exakt tio år efter att de gjorde Popaganda för första gången.
 
 
Två veckor innan spelningen på Popaganda 2008 hade First Aid Kit publicerat ett klipp på Youtube, som idag är svensk musikhistoria. Systrarnas fantastiska version av Fleet Foxes Tiger Mountain Peasant Song ledde till ett tidigt internationellt genombrott för vad som idag är ett av Sveriges mest älskade band.
 
 
Sedan dess har First Aid Kit bland annat hunnit släppa fyra album, fått Polarprisvinnare att gråta på löpande band, varit på GAFFAs omslag två gånger och så vidare, och så vidare. Med låtar som Emmylou, My Silver Lining, Fireworks, It’s A Shame och Stay Gold har det gjort succé här som i det stora landet i väst.
 
Skivaktuella med sitt fjärde album, Ruins, är bandet ute på en världsturné där sommarens enda Stockholmsspelning blir på Popaganda 2018.
 
 
– Vi är så otroligt stolta över att genom åren fått vara en liten del av First Aid Kits musikaliska resa och tycker att det är fantastiskt att de nu får avsluta av av våra festivaldagar på Eriksdalsbadet, säger Johan Rosén på Popaganda.
 
Popaganda sker vid Eriksdalsbadet 31 aug - 1 sep.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA