x

Netflix visar westernmusikal – med Neil Young

Netflix visar westernmusikal – med Neil Young

Nu tar Neil Young steget in i "TV"-skärmarna som The Man In The Black Hat, en genreöverskridande film regisserad av skådespelerskan och rockstjärnans flickvän Darryl Hannah.

Netflix har nämligen plockat upp Hannahs regidebut Paradox. Filmen kommer gå att se från 23 mars på streamingtjänsten. Den hade världspermiär under den pågående festivalen SXSW i Austin, Texas. Förra veckan släpptes också en trailer för filmen – där man kunde se Neil Young iklädd cowboykläder och hatt samt en gitarr i nävarna.

Trailern börjar med vargyl, sedan kommer en berättarröst in som upplyser att handlingen utspelar sig i ett framtida förflutna där skurkar har stulit livssjöarna medan ett gäng outlaws gömmer sig i bergen (!).

På rollistan finns både Willie Nelson – i en kort cameo som åldrande desperado – liksom hans söner Lukas och Micah och flera av bandmedlemmarna från deras band Promise Of The Real. För filmmusiken står både Young och Nelson-sönernas band. 

Artikeln fortsätter under videon.

Netflix beskriver filmen som drömlik och orealistisk, medan SXSW kallar den "en bullrig dikt" och "en märklig western-historia om musik och kärlek". 

The Guardians recensent är inte imponerad och ger filmen två av fem stjärnor och beskriver den som "hackig och religiös", men konstaterar att unga fans säkert kommer att gilla att se Young sitta och öva.  Variety tror att den fantastiska konserten i slutet av filmen hade varit lättare att uppskatta om man sluppit det som utspelas innan.

Daryl Hannah nominerades till den så kallade Gamechanger Award på festivalen SXSW för filmen Paradox.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA