x

Kultbandet släpper sitt första album på 7 år

Kultbandet släpper sitt första album på 7 år

Docenterna är tillbaka. Bandets första album på sju år heter Kritstrecksränder Och Missiler och släpps 27 april. Redan idag finns ett smakprov ute, i form av plattans första singel Spelar Roll. I år ger sig Docenterna även ut på turné.

Den kommande fullängdaren sägs vara ett klassiskt Docenterna-album med starka refränger, tänkvärda vardagsbetraktelser och tuggummihooks som klistrar sig fast.

LÄS OCKSÅ: Teddybears är tillbaka

– Bandet ser till ytan ut att följa poppens alla strukturer, men i musiken finns det en inbyggd skevhet som får dem att stå utanför det tillrättalagda, hälsas det i ett mejl.

Det nya albumet innehåller tio spår som både för vidare bandets långlivade karriär och förnyar den.

– Förut flanerade vi runt i samhället och skrev underfundigt om det som föll oss in. Fokuserade på bra pop med tänkvärda texter. Under den här inspelningen togs världen allt tydligare över av kritstrecksränder och missiler. Det satte sina spår i texter och musik, och gick inte att komma runt eller flanera förbi, säger sångaren Joppe Pihlgren.

MEST LÄST: Ställer in Europaturné och tackar för sig

Docenterna föddes ur Docent Död och har tidigare levererat svenska oförglömliga hits som Solglasögon, Bensin I Blodet samt Utan Dig. Det kommande albumet utgör den första nya musiken från Docenterna sedan 2014 – och det första nya albumet sedan 2011 års Medan Vi Spelar Pop. Inspelningen har skett i Studio Rymden, av Daniel Bengtson.

Docenterna består av Kricke Pihlgren (trummor), Jon Jefferson Klingberg (gitarr/sång), Larry Lövgren (bas/sång) och Joppe Pihlgren (sång/gitarr).

Här ser du popveteranerna framöver:

10 oktober: Göteborg, Nefertiti

11 oktober: Helsingborg, The Tivoli
12 oktober: Stockholm, Nalen
13 oktober: Linköping, Palatset
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA