x

Metallsvenskan presenterar dragplåster

Metallsvenskan presenterar dragplåster

Metallsvenskan avslöjar nu att Rival Sons är klara för årets festival. Det blir bandets enda festivalspelning i Sverige i sommar.

Denna blues/soul-grooviga rockgrupp från USA:s västkust är numera välkänd på de svenska scenerna med sin musik, som jämförts med bland andra Led Zeppelin och The Doors.  

LÄS OCKSÅ: Magnus Carlson gäst i legendariskt brittiskt musikprogram

Gruppen har hittills släppt fem album sedan starten 2009. Det senaste, Hollow Bones kom ut sommaren 2016. Ganska omgående efter starten åkte bandet ut på vägarna med AC/DC och Alice Cooper. Senare med Black Sabbath.

– Att ständigt befinna sig ute på vägarna gör att fokus på nya låtar inte är högsta prioritet. Men redan i somras avslöjade gitarristen Scott Holliday att stugan i Nashville snart skulle äntras för att skriva nytt material, detta med sångaren Jay Buchanan, skriver arrangören i ett pressmeddelande och fortsätter:

– I Sverige har de spelat både på festivaler och Gröna Lund tidigare, och alla som sett eller läst om dem vet att varje gig kommer från hjärtat och att det blir ett sjuhelvetes röj! 

RECENSION: Jack Whites nya album – en bisarr historia

Just nu är de aktuella som förband till Guns N' Roses på några av deras sommarspelningar i Europa. Men innan dess gör de alltså ett gig på Metallsvenskan, som headline under lördagskvällen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA