x

Är plagiat-tvisten äntligen löst?

Är plagiat-tvisten äntligen löst?

Lana Del Rey kom med ett överraskande uttalande från scenen under en konsert i Brasilien.

Lana Del Rey gick tidigare i år ut på Twitter och bekräftade ryktena om att Radiohead hade väckt misstanke om att hon hade kopierat deras hit Creep i sin låt Get free.

LÄS OCKSÅ: David Bowie-staty vandaliserad efter invigning

Pitchfork meddelade senare att Radioheads musikutgivare Warner / Chappell (som hanterade gruppens musikaliska rättigheter) hade gjort en första offentlig kommentar i frågan. På den amerikanska musiksajten uttalade sig talesmannen att företrädare till både parterna har diskuterat frågan sedan augusti 2017.

Talesmannen menade också att det var “uppenbart” att det fanns element i Get Free som påminde om verserna i Creep. Warner / Chappell begärde därför att låtskrivarna skulle erkännas också.

Artikeln fortsätter under videon.

Men enligt NME kan ärendet nu vara över. Under Lana Del Reys uppträdande på Lollapalooza Festival i Brasilien i helgen sade hon följande från scenen när publiken bad om att få höra Get Free.

Now that my lawsuit’s over, I guess I can sing that song any time I want, right?”

MEST LÄST: Popsicle återuppstår

Det här är det första offentliga uttalandet som tyder på att konflikten mellan det brittiska rockbandet och den amerikanska popstjärnan nu är över. Men vad parterna har kommit överens om är fortfarande inte känt.

Förutom Lana Del Rey är Kieron Menzies och Rick Nowels krediterade som låtskrivare av Get Free.

En sista liten rolig detalj: Radiohead dömdes för att ha plagierat en annan låt i Creep.

MEST LÄST: Fansen sluter upp i en Henrik Berggren-hyllning


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA