x

Är Kant i själva verket Kent?

Är Kant i själva verket Kent?

Kent tackade för sig. Tack och bock. Efter det har medlemmarna sysselsatt sig med en rad sidoprojekt och hoppat in i diverse konstellationer. Sami Sirviö startade ett skivbolag. Markus Mustonen trummade bakom Sylvester Schlegel, Jocke Berg har gjort musik åt Zara Larsson och så vidare.

På senare tid har rykten börjat florera på internet, att Kent faktiskt är tillbaka, fast under ett nytt namn. Det hela började med en vild teori presenterad på ett Kent-forum på Facebook, där man spekulerade kring att gruppen Lädret i själva verket bär på flera om inte alla Kent-medlemmarna. Lädret är också sajnade av Sami Sirviös bolag.

När dessa rykten visade sig vara rena lögner kom nästa påstående: att gruppen Kant i själva verket är Kent.

Vilka är då Kant? I nuläget har vi ingen som helst info om den här gruppen som bara dök upp på Spotify. Det finns ingen bakgrundsinfo. Ingenting. Men lyssna på låten med den Kent-osande titeln 7 Sekunder (släpptes 16 mars) och ta del av Sami-typiska gitarrstick och sången som låter LÖJLIGT lik Jocke Berg. Vi kan nog alla konstatera att Kent är tillbaka – som Kant.

Artikeln fortsätter under låten.

April april april april!

Kant är emellertid ett riktigt band men musiken är inte i närheten av Kent. Enligt gruppen själva låter de "som en mix av Ledin och Gärdestads texter med Oasis musik".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA