x

Hitlåtarna som var menade för andra

Hitlåtarna som var menade för andra

Först avvisades de. Sedan blev de megahits med andra artister.

NME har skapat en lista med hitlåtar som ursprungligen var avsedda för någon annan. Till exempel erbjöds både Backstreet Boys och TLC låten ...Baby One More Time innan Britney Spears slutligen lade vantarna på succe´melodin. Medan Justin Timberlake-låten Rock Your Body egntligen skrevs för Michael Jackson.

Det finns säkert många låtar att välja mellan, men här är några av de som finns med på den brittiska musiksajtens lista.

Happy – Pharrell Williams

Ursprungligen skriven för: CeeLo Green.

Happy nominerades till en Oscar, vann en Grammy och sålde i över 10 miljoner exemplar. Men först ratades den.

Pharrell skrev den först till CeeLo Green, men hans skovbolag valde att prioritera bort låten. Påstått på grund av julalbumet Cee Lo's Magic Moment.
 


 
Call Me – Blondie
 
Ursprungligen skriven för: Stevie Nicks.
 
Producent Giorgio Moroder frågade Stevie Nicks om hon ville hjälpa till att skriva låten, men hon var tvungen att stå över på grund av andra skyldigheter. Morodor frågade då Blondie-sångerskan Debbie Harry, som tackade ja – och därefter skrevs texten och melodin på bara några timmar.
 
 
 
...Baby One More Time – Britney Spears

Ursprungligen skriven för: Backstreet Boys och TLC.

Både Backstreet Boys och TLC erbjöds låten, men tackade nej. Det skickades sedan till en ung, okänd, amerikansk tonåring som accepterade erbjudandet och spelade in den i Sverige. Resten är historia. Den 16-åriga Britney Spears toppade strax lista efter lista över hela världen med singeln. 
 
 
 
Rock Your Body – Justin Timberlake
 
Ursprungligen skriven för: Michael Jackson.

Rock Your Body skrevs ursprungligen för Michael Jacksons tionde studioalbum, Invincible, av Justin Timberlake och The Neptunes. MJ ratade den, tillsammans med flera andra låtar som tillslut hamnade på Justins debutalbum Justified.
 

 

Umbrella - Rihanna

Ursprungligen skriven för: Britney Spears.

Låten skrevs för Britney Spears, men när hon tackade nej erbjöds både Taio Cruz och Mary J. Blige att göra den. Båda artisternas team ska ha varit intresserade, men låtskrivarna skrev slutligen ett avtal med Rihanna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA