x

Lill-Babs är död

Lill-Babs är död

Lill-Babs har somnat in efter en tids sjukdom. Detta bekräftar döttrarna Malin Berghagen och Kristin Kaspersen i ett inlägg på Instagram.

För ett tag sedan fördes den folkkära artisten till akuten för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. Läs hela inlägget:

”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila. Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla idag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita. 
Nu behöver vi i familjen vår tid för vår sorg och ber att den respekteras. 
Kärlek Monica, Malin, Kristin och familjen. ”Nu går sista visan, dig vill jag sjunga för. Vi behöver varandra, du och jag och dom andra, som står utanför. Så låt den sista strofen, bli till en sång vi minns. Tack för att jag får ha dig. Tack för att alla finns!” En hälsning från Mamma till hennes älskade publik finns i min profil."

Lill-Babs blev 80 år gammal.

Artikeln fortsätter under videon.

Barbro Margareta Svensson föddes 1938 i byn Tå i Järvsö socken, Hälsingland. Från och med 1950-talet och flera årtionden framåt har hon varit en av Sveriges mest populära artister under namnet Lill-Babs.

1961 representerade Lill-Babs Sverige i Eurovision Song Contest i Cannes, och sjöng låten April, April. Hösten 2010 medverkade hon i Så Mycket Bättre i TV4 och turnerade sedan med Ann-Louise Hanson och Siw Malmkvist under namnet Tre Damer.

Sitt stora folkliga genombrott fick Lill-Babs när hon sjöng in Stikkan AndersonÄr Du Kär I Mej Ännu Klas-Göran? 1959. Singeln kom att bli succé och följde med Lill-Babs genom hela sin karriär som given låt i repertoaren.

Vila i frid, Lill-Babs.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA