Den otroliga turnén som aldrig blev av

Den otroliga turnén som aldrig blev av

Tänk dig en helkväll med U2, Guns N' Roses och Pearl Jam. Det kunde ha hänt. Det hände inte.

Guns N' Roses fansida, GnR Central, gjorde nyligen en intervju med bandets tidigare manager Doug Goldstein där han avslöjar att ovanstånde konsertpaket höll på att bli till verklighet på 90-talet!

Enligt honom kom Axl Rose på tanken med en turné 1993 efter att Pearl Jam hade gett ut albumet Ten. U2 ska i samband med detta också gått med på att följa med på turné, men Eddie Vedder & co satte käppar i hjulen för de stora planerna.

– Axl kom till mig på morgonen och sa ”jag bryr mig inte om vi är öppningsbandet, jag bryr mig inte om kostnaderna, jag vill bara gör en konsert eller ett par konserter med oss, Pearl Jam och U2 som avslutar. Kan du koppla ihop oss?", säger Doug Goldstein i intervjun.

Artikeln fortsätter under videon.

Den ovanliga och något otroliga historien fick dessvärre ett snabbt och tråkigt slut. Goldstein nåddes, efter att ha fått bekräftelse från U2:s dåvarande manager Paul McGuinness om att Bono & Co var med på planerna, av ett avslag från Pearl Jams manager Kelly Curtis.

Det är inte klart vad orsaken bakom det hela egentligen var. Enligt en del spekulationer ska Pearl Jam ha varit skeptiska till Guns N' Roses efter att Axl Rose och Nirvana-frontmannen Kurt Cobain hamnat i slagsmål backstage på MTV Music Awards året innan. Men vad vet vi?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA