x

Metalfans “räddades” av polis efter självmordsmisstankar

Metalfans “räddades” av polis efter självmordsmisstankar

Omfattande räddningsarbete när metalfans misstänktes tillhöra självmordskult. 

Under helgen åkte tre män till en ö i Loch Leven, Perthside i Skottland, för att campa, dricka öl och lyssna på heavy metal. Med sig hade de två barn och en hund. Men under söndagskvällen 8 april hände någonting märkligt. Männen hade ätit mat och druckit öl runt lägerelden och deras barn låg och sov i ett tält när en förbipasserande såg dem. Personen ska då ha trott att männen var medlemmar i en självmordskult. Det skriver The Guardian.

Då inleddes en omfattande räddningsoperation. Helikopter, räddningstjänst, ambulans och livbåtar kallades in efter tipset från allmänheten. Polisen ska också ha brutit upp ett bilfönster i jakten på en självmordslapp. När männen intervjuades efter händelsen berättade de även att det hade funnits misstankar om att de hade kidnappat barnen.

– Av någon anledning hade polisen fått in ett tips om att vi var i livsfara och de kom för att rädda oss, säger Panagiotis Filis till The Guardian.

– De gjorde ett jättebra räddningsarbete. Det enda problemet var att vi inte behövde räddas.

En annan man i gruppen, David Henderson, berättar för The Scotsman att “det kändes som att vi hade gjort någonting fel. Men vi ville bara ut och campa, dricka öl och lyssna på heavy metal.” Han menade också att det kändes som att det hände på grund av deras musiksmak och klädstil.

– För vi var alla klädda i svart och vi såg ut som heavy metal fans. Ibland tror människor att vi är farliga, fortsätter han. 

Ett av barnen beskrev också händelsen som “ganska läskig för jag trodde att de skulle arrestera någon.”

Polisen i Skottland uttalar sig så här om händelsen: “We were called regarding a concern for a group of people on Sunday at around 19.00. Inquiries were carried out, along with the Scottish Fire and Rescue Service and they were all traced safe and well at around midnight.”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA