x

Firar 50 med Sverigeturné och nytt album

Firar 50 med Sverigeturné och nytt album

I år fyller Adolphson & Falk 50 år som duo. Det ska firas med turné och i september kommer albumet 50.

Adolphson & Falk inleder firandet med singeln Just Då. En singel som kommer ut idag 18 april och är från deras kommande album. 

– Just Då är en sång om vändpunkten, den stund då man väljer att blicka framåt mot det okända i stället för att snegla bakåt mot det välkända, hälsas det i ett pressmeddelande. 

För att fira dessa 50 år blir det även en Sverigeturné. Konserterna blir en tillbakablick fylld med ett halvt sekel av hits, samarbeten och inte minst historier. Eftersom det är jubileum har de bjudit med deras gamle trotjänare från 80-talet på scen, Greg FitzPatrick, en pionjär inom svensk synt och som var en av de första i landet att både importera och traktera instrumentet.   

På 70-talet medverkade Adolphson & Falk i Melodifestivalen och var låtskrivare åt bland andra Barbro Hörberg och Anita Lindblom. Greg FitzPatrick spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de tillsammans, mer eller mindre, bodde i studion och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits. Det stora genombrottet kom genom medverkan i Sveriges Radios båda 80-talssatsningar Eldorado med Kjell Alinge och Metropol med Niklas Levy och Ingvar Storm.

Akustiska konserter med Adolphson & Falk sker här:

26/6 Parksnäckan - Uppsala 
20/6 Liseberg - Göteborg
18/8 Visfestivalen Korså - Korsån 

Jubileumsturné med Greg FitzPatrick och band:

30/11 Storan – Göteborg  
2/12 Palladium - Malmö  
5/12 Södra Teatern - Stockholm  
12/12 Klubbscen - Västerås Konserthus
14/12 Kulturens Hus - Luleå  
15/12  Acusticum - Piteå

21/12 Best Western Hotel 51 - Ängelholm

Flera datum tillkommer under året. 

Hör duons dagsfärska singel:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA