x

Morrissey: “Vi kallas alla numera för rasister ..."

Morrissey: “Vi kallas alla numera för rasister ..."

Den före detta The Smiths-sångaren Morrissey vände sig till sin egna hemsida Morrissey Central för att göra en exklusiv intervju. Där diskuterade han rasism, kritiserade köttätare och kallade den brittiska politiken för en "cirkus" och "moralisk katastrof". Det skriver NME

Morrissey har tidigare anklagats för att ha uttryckt sig rasistiskt. Det kommenterade han under intervjun och sade han att "vi kallas alla numera för rasister, och ordet har ingen betydelse". 

 När någon kallar dig rasist, är det bara ett sätt för dem att säga hmm du har en poäng, och jag vet inte hur jag ska svara på det, så istället distraherar jag dig genom att kalla dig trångsynt så glömmer vi båda bort hur upplyst din kommentar faktiskt var, säger Morrissey under intervjun med John Riggers. 

Han diskuterar även sin kamp för djurens rättigheter och menar att djuren får utstå den värsta och brutalaste formen av hat.

 Om du äter djur, är inte det den västa formen av hat mot en art? Och vad ger dig rätt att äta en annan art eller ras? Skulle du äta människor från Sri Lanka? fortsätter han. 

Under intervjun öppnar han även upp sig om konflikter som han har haft med olika medier och hur The Smiths-tiden har påverkat hans solokarriär.  

Morrissey släppte sitt senaste abum Low In High School förra året. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA