x

Göteborg med ny festival

Göteborg med ny festival

I år gör EQLovesFestival sin första ordentliga festivalupplaga till skillnad från förra årets mindre variant där konceptet enbart testkördes.

Som ett flertal andra festivaler arbetar EQLovesFestival för en mer jämställd musikbransch och runt om kring i världen pågår ständiga initiativ och satsningar i hopp om förändring. EQLovesFestival är en nischad festival som lyfter fram kvinnliga förebilder inom specifikt musikproduktionssfären.

Nu står det klart att en av de största kvinnliga förebilderna inom musikproduktion, Sylvia Massy, kommer att besöka festivalen i år. Tillsammans med Linn Fijal, producent och chef för Benny Anderssons studio Rixmixningsverket kommer de att dela med sig av sina erfarenheter. Inte nog med det, även den Londonbaserade producenten och DJ:n Leila Arab besöker EQLovesFestival.

– Vi vet att det finns många grymma talanger som inte är män som arbetar professionellt med musikproduktion. Vi vill lyfta och belysa dessa personer för att inspirera musikälskare och alla som sysslar med musik. Vår styrka är att vi gör detta för att vi själva är musikproducenter och vet att det verkligen behövs. Vi vill vara med och skapa en framtid där jämställdhet är självklart, säger Melisha Linnell, en av projektledarna bakom festivalen och utbildad musikproducent, i ett pressmeddelande.

Genom att lyfta och belysa förebilder inom musikproduktion skapar festivalen även forum för nätverkande. På scen sker nämligen liveintervjuer där musik- och kulturjournalister syns vilket varvas med musikinslag från artister/producenter. En av de journalister som kommer att synas är Ika Johannesson, känd från bland annat SVT Kulturnyheterna. 

EQLovesFestival är en tvådagarsfestival som äger rum i helgen 24-25 augusti på Brewhouse Arena i Göteborg. Biljett köpes här. Passa på!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA