x

Ny musikpodd från P3 – "för nördar av nördar"

Ny musikpodd från P3 – "för nördar av nördar"

 

I Musikguiden i P3: Podd går musikjournalisten Pontus Andersson på djupet i såväl det lilla som stora i musikens värld. Han tar till exempel reda på hur ett artist-hologram fungerar, hur en miljövänlig vinylskiva tillverkas och hur artister påverkas av sociala medier. Lyssnarna får dessutom svar på vad Despacito betyder för världsekonomin. 

– Musik är en så självklar del av våra liv, säger programledaren Pontus Andersson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Men varför låter den som den gör? Om en artist får utstå näthat varje dag, hörs det då i musiken? Eller låtarna som tas fram till varje fotbollsmästerskap, vem bestämmer dem? Och varför köper vi så mycket vinyler igen, finns det ingen baksida av det? Det är några av de frågor jag kommer besvara i Musikguiden I P3: Podd.

Varje vecka avhandlar podden ett aktuellt ämne inom musik. Med nyfikenhet och humor hoppas Pontus Andersson inte bara ge svar på det uppenbara, utan också hitta det oväntade.

Star Wars-temat och Zara Larssons Lush Life är uppbyggda på samma sätt – det är det inte så många som vet! Jag tycker att det saknas en plats i flödet för den här typen av insikter, en plats för musikjournalistik att veckla ut sig och inte bara handla om topplisteplaceringar, säger Pontus Andersson.

Premiär sker idag, 20 april, i appen Sveriges Radio Play och där poddar finns. Ett nytt avsnitt släpps sedan varje fredag, klockan 07:00.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA