x

Morrisseys utspel: Stöttar fascistparti

Morrisseys utspel: Stöttar fascistparti

Morrissey uppmanar sina fans att rösta på det fascistiska partiet For Britain i ett öppet brev.

Den brittiske musikikonen Steven Patrick Morrissey sjunker allt längre ned i den bruna politiska sörjan. Efter flera utspel och konstiga uttalanden den senaste tiden går han nu ut med att han stöder partiet For Britain i ett öppet brev.

Brevet publicerades på Morrisseys egna hemsida och inleds med ett låtcitat ur hans låt Irish Blood, English Heart:

"I've been dreaming of a time when / the English / are sick to death of Labor and Tories"

Därefter försäkrar han att han avskyr rasism och fascism, och att han skulle göra vad som helst för sina muslimska vänner. Sedan skriver han att man inte ska låta sig influeras av mainstream-mediernas tal om att For Britain skulle vara rasistiskt eller fascistiskt.

Han kritiserar sedan både den brittiska premiärministern Theresa May, den "knasiga vänstern upptagenhet vid offerkulturen" och hävdar att For Britain är det enda politiska parti som kan hålla samman det brittiska samhället, då partiet är den sortens "bulldogg-ras som aldrig ger upp"

En av de som kritiserat Morrissey är Peter Birro. Den svenske manusförfattaren har varit ett Morrissey-fan i 30 år, men skriver på Twitter att "nu är det nog".

Artikeln fortsätter under inlägget.

For Britain grundades 2017 av Anne Marie Waters efter att hon förlorat partiledaromröstningen i det högerpopulistiska partiet UKIP till Henry Bolton. Både Bolton och UKIP:s förre ledare Nigel Farage har kallar Waters och hennes supportrar för rasister och fascister.

For Britain stöds av det högerextrema English Defence Leagues förre ledare Tommy Robinson. Partiet vill bland annat rasera den Europeiska Unionen, reducera invandringen markant och stoppa "islamiseringen" av Storbritannien. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA