x

Här hedras Avicii av tusentals fans på Coachella

Här hedras Avicii av tusentals fans på Coachella

Under helgen avslutade den norska stjärnan Kygo sin spelning på Coachella med att hedra Avicii. Han fick publikhavet att dansa och sjunga till minnet av Avicii som hittades död i Oman i fredags kväll. Han gav också ett hyllningstal där han berättade att det var Avicii som inspirerade honom till att börja med EDM. Det skriver NME.

– Coachella, Jag tror att de flesta av er har hört redan, men idag är det en sorglig dag för musiken, sade Kygo under konserten.

– Tidigare idag nåddes jag av nyheten av Avicii har gått bort, bara 28 år gammal. Avicii var min största musikaliska inspiration och han var anledningen till varför jag började producera elektronisk musik, och jag tror inte att jag hade stått på den här scenen ikväll om det inte vore för honom. Till minne av Avicii vill jag att ni dansar, sjunger med och firar livet av ett sant musikaliskt geni, fortsatte han.

På skärmarna bakom honom lyste en bild på Avicii med texten “Vila i frid, vi kommer att sakna dig 1989-2018”. Kygo avslutade sedan sin konsert med att spela Aviciis Without You som släpptes förra året.

“Jag vet att han inspirerade miljoner andra producenter där ute. Så jag vill avsluta kvällen här med att spela min favoritlåt av Avicii.”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA