x

Dire Straits dissade – fick presentera sig själva

Dire Straits dissade – fick presentera sig själva

Det brittiska rockbandet Dire Straits valdes in till Rock And Roll Hall Of Fame i år. Men ceremonin slutade inte riktigt som bandet hade planerat. Det var bara hälften av medlemmarna som dök upp och basisten John Illsey tvingades presentera bandet när de skulle inta scenen. Anledningen ska ha varit att alla tillfrågade vägrade eftersom sångaren Mark Knopfler inte var där. Keith Urban och Neil Young ska bland annat ha fått förfrågningen. Det skriver Vulture

"Personerna som blev tillfrågade bestämde sig för att inte dyka upp efter att de hade fått reda på att Mark inte skulle vara där. Jag är inte säker på när de bestämde sig så det kanske inte är så elakt som det verkar", förklarar Guy Fletcher på sin hemsida. 

Men trion John Illsey, Alan Clark och Guy Fletcher var på plats i Cleveland och representerade Dire Straits. Efter den egna presentationen höll de tal och förklarade bland annat varför Mark Knopfler inte var där.

"Jag vet att det spekuleras mycket varför Mark inte är här, men jag kan försäkra er om att det en personlig angelägenhet. Låt oss bara lämna det där", säger John Illsey. "Det här handlar om en grupp, inte bara en enda person. Det är ett kollektiv, ett broderskap och det är någonting som behöver framhävas ikväll." 

"Det här priset är till alla människor som vi har gjort glada", instämmer Alan Clark.

Efter bandets tal bjöds det varken på ett framträdande eller tackvideor från de medlemmarna som saknades.  

Rock And Roll Hall Of Fame startade 1986 och varje år väljs nya rockband och musiker ut som anses ha varit inflytelserika inom genren. Kravet för att få vara med är att artisten eller gruppens första skiva släpptes för minst 25 år sedan. Tidigare vinnare är bland annat ABBA (2010), AC/DC (2003) och Aerosmith (2001). 

Lyssna på Dire Straits Walk Of Life.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA