x

LISTA: Här är Sveriges mest populära festivaler

LISTA: Här är Sveriges mest populära festivaler

1 700 GAFFA-läsare röstade på festivalen som de längtar mest till i sommar. Resultatet påminner lite om vårens svenska väder: Det är ganska spridda skurar.

TOTALSÅGNINGEN: "Perfekt gåva till exet du hatar"

Den prestigefyllda guldmedaljen kammas hem av Uport! Kartnålen preciseras mellan Borås och Jönköping i staden Ulricehamn. Över 10 000 personer vistades på området under en av festivalens utsålda upplagor. Det är nästan lika många individer som har Ulricehamn som postadress. Där brakar en scenexplosiv fest igång med en salig blandning av artister. Det bjuds på allt från Teddybears, Hov1 och Tove Styrke till Kapten Röd, Sabina Ddumba och Kalle Moraeus.

Törebodafestivalen i staden med samma namn kniper silvermedaljen. Den bjuder på en hejdundrande familjefest och ett sjudande campingliv. Årets upplaga har också haft ett rekordstort intresse. Ingen vill väl missa Pet Shops Boys enda spelning på svensk mark, Sveriges popdrottningar Icona Pop eller Robert Gustafsson i sin glittriga Rolandz-dräkt?

LÄS OCKSÅ: Leila K med flera till ambulerande 90-talsfestival

Latitud 57 hamnar också på prispallen och tar hem bronsmedaljen. Tioårsjubilaren får hela Oskarshamn att gunga. 9 000 personer samlas på Brändholmen när folkfesten sköljer in över den småländska kuststaden. Här bjuds det på allt från rock till country. Du kan bland annat njuta av musik från Takida, Rebecca & Fiona, Jill Johnson, Daniel Adams-Ray och The Quill.

Se GAFFA-läsarnas topp tio sommarfestivaler: 

1. Uport – 12,8 %

2. Törebodafestivalen – 11,3 %

3. Latitud 57 – 10 %

4. Eksjö stadsfest – 7,5 %

5. HudikKalaset – 7,2 %

6. Gamrocken – 6,6 %

7. Sweden Rock Festival – 6 %

8. Way Out West – 4,5 %

9. Torsjö Live – 3,3 %

10. Gefle Metal Festival – 2,8 %

MEST LÄST: Omtalad nakenklubb lägger ner


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA