x

Avicii ställde in hemlig comeback

Avicii ställde in hemlig comeback

Den svenska stjärnan Avicii drömde om en comeback på livescenen efter sitt turnéavsked 2016. Det berättar hans vänner, skriver Expressen

Men nu berättar även den tyska tidningen Bild att Avicii hade planerat att återvända till scenen under 2018, men att han i sista sekund ångrade sig. Han ska då ha varit rädd för att "fastna i övermänskliga förväntningar igen". 

Avicii hade bland annat tre konserter i Tyskland bokade som var arrangerade med den tyska tidningen. Det var redan förra året som planerna om den kommande turnén påbörjades och i november skulle de ha gått ut med nyheten om Aviciis comeback på EDM-scenen. 

– Jag åt middag med honom i Los Angeles för två månader sedan. Han var väldigt frisk och glad. Det var jättetrevligt och vi pratade ikapp. Han funderade på att börja turnera igen. Han sa att inte var redo än, men han tänkte absolut på det, säger DJ Tiësto i en intervju med tidningen Sirius XM. 

De senaste månaderna i livet arbetade Avicii hårt med att producera ny musik och han släppte nyligen Without You och Lonely Together. 

– Jag försöker fortfarande lista ut vad jag ska göra med min egen musik. Eller jag försöker inte lista ut det, men jag ska experimentera lite mer. Det känns som en bra tid för det, det känns som att många experimenterar. Det känns som att musiken håller på att förändras. Den är mer öppensinnad än på länge. Jag har inte slagit huvudet på spiken med vad jag vill göra med den nya EP:n, men jag kommer närmre, sade Tim Bergling, Avicii, under en livesändning på Facebook i januari i år.

LÄS OCKSÅ: ”Avicii var omgiven av män som vände bort blicken”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA