x

Se The Smiths-trummisen spela "Är Morrissey rasist?"-spelet

Se The Smiths-trummisen spela "Är Morrissey rasist?"-spelet

Den före detta The Smiths-trummisen Mike Joyce grillades om rasism-anklagelserna mot sin gamla bandmedlem Morrissey. Det skriver NME

Det var förra veckan som Morrissey gjorde kontroversiella uttalanden på sin hemsida och kopplade bland annat ihop Halal-kött med IS. 

– Angående det, jag vet inte om det är sant eller inte. Men om du ska göra en sådan stark poäng om någonting, så måste du se till att det är sant först, säger Mike Joyce under en intervju med Sam Delaney för News Thing.

LÄS OCKSÅ: Arcade Fire-sångaren med oväntat uttalande om Daft Punk

Jag har aldrig sett honom uttala sig rasistiskt om någon. Jag har inte pratat med honom på ett tag nu. När folk blir äldre, förändras deras åsikter om saker. Jag tror helt ärligt att han önskar att England var som för 30 eller 40 år sedan, fortsätter Mike Joyce. 

I slutet av intervjun spelade han "Är Morrissey rasist?"-spelet. Han fick då gissa vilka citat som hade sagts av Morrissey eller av "en annan känd rasist" som Sam Delaney kallade det. 

Artikeln fortsätter efter videon. 

Morrissey förnekar anklagelserna och förra veckan skrev han att "jag avskyr rasism. Jag avskyr fascism. Jag skulle göra vad som helst för mina muslimska vänner, och jag vet att de skulle ha gjort samma sak för mig."

LÄS OCKSÅ: ”Avicii var omgiven av män som vände bort blicken”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA