x

Mansfria Statement fyller på med dragplåster

Mansfria Statement fyller på med dragplåster

Statement Festival växer vidare. Ytterligare ett namn ansluter sig, i form av albumaktuella svenska Ionnalee. Hon känns igen från Iamamiwhoami, har 44 miljoner visningar på Youtube och är aktuell med en världsturné finansierad av sin stora fanskara, via crowdfunding. 

– Statement är ett modigt yttrande som jag vill stötta. Det är också en festival av hög konstnärlig kvalité … Den viktigaste skillnaden mot andra festivaler är att det kommer att vara en trygg plats för alla besökare, säger Ionnalee i ett pressmeddelande.
 
 
Det var sex år sedan Ionnalee spelade på en svensk scen sist. I år är hon tillbaka. Statement-publiken kommer bjudas på en stark scenshow med sång, dans, bild och kärlek – både nysläppt och äldre material – och hälsar att hon är ”otroligt peppad!”. Artisten har diskuterat Statement Festival med andra personer och kommit fram till vad som behöver vara fokus.
 
– Det är en intressant och vattendelande diskussion. Jag upplever att många öppnar sig efter en stunds diskussion … Det sjuka är inte att cis-män inte är välkomna på festivalen, utan att detta statement behöver göras överhuvudtaget. Att många känner sig rädda för att gå på festival. Det är helt fucked up, vi måste ändra på det. Vi behöver processa den infon istället för att stirra oss blinda på att inte alla är välkomna.
 
 
Statement Festival sker på Bananpiren i Göteborg, 31 augusti – 1 september. Klara akter sedan tidigare är exempelvis Frida Hyvönen, Tami T, Maxida Märak, Joy och Nour El Refai.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA