x

Det här vet vi om Aviciis död

Det här vet vi om Aviciis död

För en vecka sedan kom nyheten om Tim Avicii Berglings plötsliga bortgång. Han blev 28 år gammal. 

Den svenska EDM-stjärnan blev en global succé med hits som Wake Me Up, Levels och Hey Brother. På åtta år gjorde han över 800 spelningar i världens alla hörn. Men 2016 drabbades han av hälsoproblem, utmattning och panikångest och samma år gjorde han sin sista spelning.

Två år senare släppte Avicii två nya singlar. Without You och Lonely Together som gjordes i samarbete med Rita Ora och Sandro Cavazza.

LÄS OCKSÅ: ”Avicii var omgiven av män som vände bort blicken”

Enligt flera medier planerade även världsstjärnan att återvända till EDM-scenen det här året. Men han ångrade sig i sista sekund då han var rädd för att "fastna i övermänskliga förväntningar igen".

Avicii var på semester med flera vänner i Omans huvudstad Muskat när han tog sitt eget liv. Hans familj skriver i ett öppet brev att “han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan: Nu orkade han inte längre.”

De skriver också att “han ville få frid. Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset.”

LÄS OCKSÅ: "Flickvännens känslosamma brev till Tim Bergling"

Ahmed El Belushi, som arbetar med chefsåklagaren Nasir al Rahab, kommer nu med uppgifter om omständigheterna kring Aviciis bortgång, skriver Expressen. Han ska ha hittats på en herrgård som ägs av en släkting till den omanska sultanen. Herrgården var TV-övervakad och omringades av både vakter och murar.

– Larmet gick och det hamnade direkt på polishuvudkontoret. Det är så det fungerar vid stora fall. Vi skickade dit en bil med två man som säkrade platsen, men det var andra poliser och utredare från högkvarteret som gick in, säger Abdul Hakeem, befäl på den närmaste polisstationen, till Aftonbladet.

– Man hittade honom död, inomhus, fortsätter han.

LÄS OCKSÅ: Aviciis familj i öppet brev: "Han ville få frid"

Hyllningar efter hyllningar av Avicii har den senaste veckan strömmat in. “Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare.”, skriver familjen. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA