x

Kanye West: "Slaveriet låter som ett val"

Kanye West: "Slaveriet låter som ett val"

Den amerikanske rapparen Kanye West har hamnat i blåsväder efter att han antydde att det 400 år långa slaveriet var ett val.

– När du hör om 400 år av slaveri ... 400 år?! Det låter som ett val, säger Kanye West under en intervju med TMZ

KRÖNIKA: En shout-out till världens bästa skivbolag

Han jämförde även slaveriet med Förintelsen. 

– Det är som om vi sitter i ett mentalt fängelse. Jag föredrar ordet fängelse, eftersom slaveriet direkt förknippas med tanken om svarta. Det är som att slaveriet är de svartas förintelse, fortsätter han.

LÄS OCKSÅ: Doktor Kosmos-Uje stoppas av Sveriges Radio

Kanye West har nu fått hård kritik för sina uttalanden och efter intervjun ifrågasattes han även av Van Lathan från TMZ. 

– Jag tror faktiskt inte att du tänker alls just nu. Kanye, du har rätt att tro vad du vill och ha dina egna åsikter, men det finns fakta och verkliga konsekvenser bakom allt som du just sade. Medan du skriver din musik och lever ditt liv måste resten av oss i samhället leva med de här hoten i våra liv. Vi måste hantera den marginalisering som är ett resultat av de 400 år av slaveri som du säger har varit ett val för vårt folk, säger han.

VALET 2018: FI – "Alla typer av musik är en del av ett större ekosystem"

Van Lathan berättar sedan hur "besviken, förfärad och otroligt sårad" han är. Många andra vände sig också till sociala medier där de stormade mot den amerikanske rapparen, skriver CBS News

Med 16 Twitter-meddelanden försökte Kanye West sedan att förklara vad han menade.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA