x

Gratisspelning med Maria Andersson och Nicky William i Göteborg

Gratisspelning med Maria Andersson och Nicky William i Göteborg

Det är dags för [email protected] säsongsavslutning och det firas av tillsammans med Maria Andersson (tidigare Sahara Hotnights) och talangfulla Nicky William. Allt är gratis och sker på Scandic Europa, precis bredvid Göteborgs centralstation.

Maria Andersson debuterade i förra våren som soloartist efter att ha förgyllt svensk pop- och rockmusik med bandet Sahara Hotnights i över två decennier. Resultatet blev det solblekta albumet Succession, som fick ett fint mottagande av kritikerna.

Sångaren/låtskrivaren Nicky William föddes 1995 i Oxelösund och jobbade under sina tonår fram sin karakteristiska stil som blandar darrande lågmäld röst med enkelt och effektivt gitarrspel och texter levererade med en gammal själs kännetecken.

Just nu är Nicky aktuell med Set Your Loved Ones Free, We Have You Surrounded. Ett debutalbum som innehåller sju spår som beskriver sådana teman som kampen av att inse att den bilden av en själv man har är inte alltid korrekt, med hjälp av strävt språk och brutal ärlighet.

Se det hela live och direkt på Scandic Europa imorgon fredag, 4 maj, med start klockan 16 då AW:n kickar igång på hotellet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA