x

Världsstjärnan erkänner brott efter vild natt i Stockholm

Världsstjärnan erkänner brott efter vild natt i Stockholm

Efter sin spelning på Annexet i Stockholm gick den amerikanska rapparen G-Eazy till en nattklubb med två vänner. Där utbröt ett bråk vid 03-tiden natten till torsdag. Han ska då ha slagit en ordningsvakt med knytnäven.

Rapparen greps av polis och åklagaren Carl Mellberg begärde honom häktad eftersom han menade att det fanns en flyktfara. 

LÄS OCKSÅ: Idolvinnaren i skottdrama: "De hade skjutit precis där vi satt"

G-Eazy togs in för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott avseende eget innehav av kokain. Han erkänner alla brottsmisstankar men säger att han inte minns allt, skriver Sveriges Radio

– Jag kommer ihåg att jag slogs med någon. Jag kommer ihåg att någon höll ner mig. Jag kommer ihåg att jag försökte bli fri från greppet, säger han i ett förhör. 

LÄS OCKSÅ: TV4-profil tokhyllar SD:s vallåt

Han minns även att han har slagit en ordningsvakt fyra gånger med knytnäven. Han säger att han var arg på vakten och att han inte kände sig respekterad. 

Ordningsvakten svarar med att det är den allvarligaste händelsen som han har varit med om under sina fyra år i yrket. 

Förhandlingar kommer att hållas i Stockholms tingsrätt senare under dagen. Vilken påföljd som kan vänta den amerikanska rapparen ville åklagaren inte berätta under gårdagen. 

VALET 2018: FI – "Alla typer av musik är en del av ett större ekosystem"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA