x

LISTA: Här är de bästa Avicii-singlarna

LISTA: Här är de bästa Avicii-singlarna

En Grammis-vinnare, ett nytillskott och låten som var först med att nå 200 miljoner-strecket på Spotify. Det är Avicii-låtarna som GAFFA-läsarna helst lyssnar på. 

MEST LÄST: TV4-profil tokhyllar SD:s vallåt

Inte helt oväntat kammar megahitten Levels hem vinsten och den prestigefyllda guldmedaljen. För sju år sedan släpptes Levels och den klättrade upp på topplistorna i Sverige och grannlandet Norge. Den vann också en Grammis för årets låt och musikvideon har setts över 300 miljoner gånger på Youtube. Meritlistan för den här vinnaren kan göras lång. 

Den svenska EDM-stjärnans andra världshit Wake Me Up kniper silvermedaljen. 27 februari 2014 var en historisk dag för den här silvermedaljören. Då blev låten den första att streamas över 200 miljoner gånger på Spotify och sedan dess har den streamats över 400 miljoner gånger till. 

LÄS OCKSÅ: Väntan på ny musik från Henrik Berggren blir inte lång

Nytillskottet Without You hamnar också på prispallen och tar hem bronsmedaljen. Förra året släppte Avicii två efterlängtade singlar som tog världen med storm. På åtta månader har Without You streamats över 280 miljoner gånger. Men några lyckliga fans fick höra den långt tidigare. Den var öppningslåten till Aviciis Ultra-konsert 2016. 

Se GAFFA-läsarnas topp tio Avicii-låtar: 

1. Levels – 14,4 %

2. Wake Me Up – 14,1 %

3. Without You – 11,6 %

4. Seek Bromance – 8,6 %

5. Waiting For Love – 5,3 %

6. Hey Brother – 5,3 %

7. Addicted To You – 5,3 %

8. Fade Into Darkness – 5 %

9. Silhouettes – 4,7 %

10. The Nights – 3,9 %

LÄS OCKSÅ: Världsstjärna häktas efter slagsmål i Stockholm


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA