x

Radiokanal bojkottar Kanye West

Radiokanal bojkottar Kanye West

Kanye West har gjort flera kontroversiella uttalanden de senaste veckorna där han bland annat dissat Obama, hyllat Trump och nu senast sagt att "slaveriet var ett val."

Det här har fått en amerikansk radiokanal att besluta sig för att bojkotta Kanye’s musik. Det började i 105.1 The Bounce morgonshow när programledarna BiGG & Shay Shay i veckan diskuterade Kanye’s utspel och bestämde under sändningen att de helt kommer sluta spela hans musik i sitt program.

LÄS OCKSÅ: Världsstjärnan erkänner brott efter vild natt i Stockholm

"Vi känner att Kanye gått för långt med sitt senaste uttalande om att "slaveriet var ett val." Vi vill inte höra Kanye’s musik, vi vill inte spela Kanye i vår show, vi vill inte prata om Kanye mer. Så vi tar ställning genom att sluta spela hans musik; vi vägrar ge honom en plattform", skrev programledarna senare i ett Facebookinlägg tillsammans med hashtaggen #MuteKanye.

Artikeln fortsätter under videon. 

LÄS OCKSÅ: Hör april månads bästa låtar

Radiokanalen bad om lyssnarnas åsikter och många var positiva till förslaget om en bojkott och berättade att de känt sig sårade av hans uttalanden. Lyssnarreaktionerna var så överväldigande att radiokanalens programdirektör John Candelaria beslutade att hela kanalen slutar spela Kanye’s musik, skriver The Detroit News.

LÄS OCKSÅ: Petter med stora jubileumsplaner 

Nyligen startade en namninsamling för att få Adidas att bryta samarbetet med hiphop-stjärnan efter hans uttalanden. I dagsläget har nära 17 000 personer skrivit under kampanjen men företagets VD Kasper Rorsted står dock än så länge fast vid beslutet att fortsätta samarbetet.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA