x

Live Nation sumpade fansens idolbilder

Live Nation sumpade fansens idolbilder

Förra veckan gjorde den före detta One Direction-medlemmen Niall Horan en spelning på Fryshuset i Stockholm. I samband med konserten hade några av fansen betalt över 3 000 kronor för en så kallad ”meet and greet.”

I den ingick bland annat en konsertbiljett, soundcheck, frågestund och fotografering med stjärnan. När det var dags för fansen att träffa Niall fick de sina mobiltelefoner omhändertagna av konsertarrangören Live Nation. Live Nation lovade istället att de skulle stå för fotograferingen av mötet med idolen. Men flera av fansen fick aldrig några bilder, det skriver SVT.

Det började med att några av fotografierna blev försenade. Sedan kom ett mejl där det stod att det varit ett tekniskt fel och hälften av bilderna dessvärre försvunnit

LÄS OCKSÅ: Väntan på ny musik från Henrik Berggren blir inte lång

  – Det här kan inte ersättas. Det är en engångsgrej i livet. De flesta har väntat i flera år för att det här ska kunna hända. Och sen gör Live Nation något så slarvigt, säger Ida Andersson, en av de drabbade till SVT. Hon berättar vidare att hon väntat i sex år på möjligheten att få träffa Niall Horan.

Live Nation har erbjudit sig att betala tillbaks hälften av pengarna som kompensation. Och säger att bildstrulet berodde på ett tekniskt fel på kameran.

"Vi har jobbat med experter under flera dygn för att försöka rädda bilderna men de är tyvärr bortom räddning. Vi är oerhört ledsna för detta", skriver Live Nations marketing och PR-manager, Alexander Kihlström i ett mejl till SVTs Kulturnyheterna.

LÄS OCKSÅ: Idolvinnaren i skottdrama: ”De hade skjutit precis där vi satt”

Han skriver också att Live Nation kommer se över om man behöver ha mer utrustning eller mer personal på plats vid framtida meet and greet.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA