x

FKA Twigs video för vågad för Nike

FKA Twigs video för vågad för Nike

Nyligen publicerade The New York Times en artikel om en grupp kvinnor på Nike som gjort uppror mot det ogynnsamma klimatet för kvinnor på företaget. I rapporten framkommer också att Nike anlitat den brittiska multiartisten FKA Twigs för att producera en reklamfilm åt företaget. Men Twigs idéer verkar varit aningen för vågade och banbrytande för Nike som slopade kampanjen.

Reklamkampanjen skulle marknadsföra Nikes VaporMax-skor. Och enligt The New York Times gav företagets tidigare chef, Trevor Edwards FKA Twigs kreativ frihet över projektet och inspelningen av filmen. Resultatet ska enligt personer som sett filmen innehållit ”få tagningar av skorna och istället visat en kvinna snurra runt vad som såg ut att vara en strippstång. Samt manliga modeller i sportbhåar.”

LÄS OCKSÅ: Live Nation sumpade fansens idolbilder 

Men reklamfilmen skrotades och Nike ska ha förlorat flera miljoner dollar på kampanjen. En talesperson för företaget kommenterade beslutet genom att säga: ”Vi har en historia av att pusha gränser i vår marknadsföring, precis som vi gör i vår produktutveckling. Vi skapar mycket material som inte visas på marknaden.” 

Enligt andra är det här dock bara ett bevis på att Nike inte bara underskattat och exkluderat sina kvinnliga anställda, utan också sin icke manliga publik.

LÄS OCKSÅ: Radiokanal bojkottar Kanye West efter uttalanden om slaveriet 

Den slopade kampanjen var inte Nike och Twigs första samarbete. Förra året var artisten Creative Director över en reklamfilm för NikeWomens tights. Se den videon här under, ackompanjerad av FKA Twigs låt Trust In Me.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA