x

Släpper ny musik – inspirerad av "akut klimatångest"

Släpper ny musik – inspirerad av "akut klimatångest"

Förra året släppte Annika Norlin albumet Däggdjur, under aliaset Säkert!. Albumet rankades som 2017 års bästa svenska album. Nu är hon redo med nytt Säkert!-material. Under maj månad släpper hon tre nya låtar. Varav två har temat "akut klimatångest", det berättar DN i en stor intervju med sångerskan.

”I Washington låter hon naturen själv bli ett subjekt som reser sig upp och säger ifrån. I Arktiska oceanen, beskriver hon en människa som flippar, fyller en ark med djur och människor och stävar ut mot nordliga hav. Två ganska tydliga poplåtar med vers och refräng", skriver DN. 

LÄS OCKSÅ: Johnny Cash barndomshem på lista över historiska platser

I intervjun pratar Norlin också om hur hennes norrländska ursprung påverkar henne och hennes musik. Bland annat i den rådande feministtrenden inom musiken.

 – Jag älskar det, men för mig är det problematiskt att alla de här låtarna verkar handla om att vara en stark kvinna som klarar sig själv. Man är ensam och fierce. Säger hon till DN och fortsätter:

 – Om man är kvinna från norr har man alltid fått veta att man måste vara stark, minst lika bra som en man på allt. Det är nog en nyckel till mycket i min musik. För mig ligger det revolutionära i att få vara svag, känslosam och att få hjälp

LÄS OCKSÅ: Hör Ghost premiärspela två nya låtar

Annika Norlin är just nu även aktuell med projektet Correspondence, tillsammans med Jens Lekman. Projektet går ut på att de brevväxlar med varandra – genom låtar. En gång i månaden fram tills slutet av året släpps en ny låt. Lyssna på projektet här!

LÄS OCKSÅ: DJ KHALED: "kvinnor ska dyrka mannen"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA