x

Stjärnan om den våldsamma natten i Stockholm: "Jag kan inte förklara hur mycket jag skäms"

Stjärnan om den våldsamma natten i Stockholm: "Jag kan inte förklara hur mycket jag skäms"

Efter sin spelning på Annexet i Stockholm gick den amerikanska rapparen G-Eazy till en nattklubb med två vänner. Där utbröt ett bråk vid 03-tiden natten till torsdag. Han ska då ha slagit en ordningsvakt med knytnäven.

Rapparen greps av polis och åklagaren Carl Mellberg begärde honom häktad eftersom han menade att det fanns en flyktfara. 

LÄS OCKSÅ: Idolvinnaren i skottdrama: "De hade skjutit precis där vi satt"

G-Eazy togs in för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott avseende eget innehav av kokain. Han erkänner alla brottsmisstankar men säger att han inte minns allt, skriver Sveriges Radio

– Jag kommer ihåg att jag slogs med någon. Jag kommer ihåg att någon höll ner mig. Jag kommer ihåg att jag försökte bli fri från greppet, säger han i ett förhör. 

LÄS OCKSÅ: TV4-profil tokhyllar SD:s vallåt

Han minns även att han har slagit en ordningsvakt fyra gånger med knytnäven. Han säger att han var arg på vakten och att han inte kände sig respekterad. 

Ordningsvakten svarar med att det är den allvarligaste händelsen som han har varit med om under sina fyra år i yrket. 

I fredags kom då beslutet efter en rekordsnabb rättegång: G-Eazy dömdes till villkorlig dom och bland annat även dagsböter på 80 000 kronor.

LÄS OCKSÅ: Popaganda presenterar dragplåster

– Jag är väldigt ledsen och vill be om ursäkt för allt jag har gjort. Det ligger inte i min karaktär. Jag är inte våldsam som person och det här är det första bråket jag varit med om sen jag var liten. Det speglar inte min personlighet. Jag mår väldigt dåligt och jag ber om ursäkt från botten av mitt hjärta, sa G-Eazy under rättegången, enligt Aftonbladet.

Nu har stjärnan även publicerat en offentlig kommentar kring det inträffade:

”Jag kan inte förklara hur mycket jag skäms och vill be om ursäkt för händelsen. Men framförallt är jag så tacksam för att de lät mig gå. Det är det galnaste jag varit med om i mitt liv. En hemsk natt med en massa otur och några ännu värre beslut. Men som jag sa, tacksam som fan att jag är en fri man och är tillbaka på turnén och kan uppträda för fansen", skriver han på sin Instagram.

LÄS OCKSÅ: Svensk bank stämmer rapstjärnan


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA