x

Niclas Frisk återupplivar sitt kultband

Niclas Frisk återupplivar sitt kultband

Niclas Frisk kommer till Innergården i Karlstad i sommar. Han gör det med idén att ta tag i sitt gamla band, Atomic Swing.
 
– Jag kommer sätta ihop ett liveband och göra Atomic Swings låtar men även ett och annat russin ur andra skivor jag gjort sen dess, hälsar han i ett pressmeddelande.
 
 
Artikeln fortsätter under videon.
 
 
Gruppen kommer att gå under namnet Niclas Frisk’s Atomic Wings. Frisk berättar laboratoriskt vidare om tiden med gruppen han slog igenom med.
 
– Likt Marie Curie som vid upptäckten av radium i Paris 1898 satt jag 1992 på nätterna i studion i Koppom och fascinerades av den i mörkret nästan självlysande energin som fanns på mastertejperna vi just spelat in med Atomic Swing. Vad var det vi hade gjort? Var det en evig mental energikälla? Var det farligt? Vet ej men 2018 inser jag att energin i grundämnet Atomic verkar lysa i mörkret fortfarande trots att bandmedlemmar/labbmedarbetare har spridits för vinden under årens lopp. Andra grundämnen och kombinationer har utvecklats under åren här i labbet men det med den långsammaste halveringstiden verkar utan tvekan vara Atomic. Den verkar fortfarande överglänsa allt 26 år senare. Med en omstrukturering i molekyluppbyggnaden 2018 hoppas jag uppnå en mer effektiv och mer hanterbar explosionseffekt.
 
Spelningen sker på Innergården, Nöjesfabriken Karlstad, 7 juli.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA