x

Dessa artister promotas inte längre av Spotify

Dessa artister promotas inte längre av Spotify

Spotify kommer inte längre lyfta fram artister såsom R.Kelly efter ett nytt policybeslut, skriver Billboard.

Nu kommer Spotify-användarna inte längre kunna hitta bland annat R. Kelly på de algoritmiska och redaktionella spellistorna.

Spotify har tagit ett nytt beslut gällande hatfyllt innehåll och beteende. Denna nya policy trädde i kraft under gårdagen. Detta innebär att R. Kellys låtar inte längre kommer att finnas på exempelvis den inflytelserika och populära spellistan RapCaviar.

"Vi tar bort R. Kellys musik från alla Spotify-ägda och -drivna spellistor och från algoritmiska rekommendationer som Discover Weekly. Hans musik kommer fortfarande finnas tillgänglig på tjänsten, men Spotify kommer inte aktivt promota den. Vi censurerar inte innehåll på grund av en artist eller skapares beteende, men vi vill att våra redaktionella beslut – vad vi väljer att lyfta fram – ska reflektera våra värden. När en artist eller skapare gör någonting exceptionellt skadligt eller hatfyllt så kommer det att kunna påverka hur vi sammarbetar med eller supportar den artisten eller skaparen", säger Spotify i ett uttalande till Billboard.

R. Kelly har flertalet gånger anklagats för sexuellt våld och tvång. Han har också anklagats för att driva en sexkult. Han har dock aldrig dömts för något brott.

En annan artist som påverkas av den nya policyn är rapparen XXXTentacion.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA