x

Årets märkligaste samarbete?

Årets märkligaste samarbete?

Paul Anka och Drake har spelat in musik tillsammans.

Tidigare i veckan uppträdde indiestjärna Mac DeMarco tillsammans med Austin Powers-skådespelaren Mike Myers på en nattklubb i Los Angeles. Men under avdelningen "omaka duos" tar nog ändå följande överraskande sammarbete priset.
 
I februari delade den 76-årige låtskrivaren och sångaren Paul Anka nyheten att han befann sig i studion tillsammans med hiphopstjärnan Drake (!) på Instagram.

"En storslagen kväll ... mer kommer!", skrev den framgångsrike artisten under bilden.
 
Nu rapporterar flera medier, bland annat Billboard, att resultatet av inspelningarna sannolikt kommer att släppas nästa månad.
 

Artikeln fortsätter under bilden.Anka nådde berömmelse under 50-, 60- och 70-talet med sina framträdanden som sångare, skådespelare och låtskrivare. Han har bland annat skrivit texten till Frank Sinatra-låten My Way. Veteranen berättade mer om sitt samarbete med Drake när han tilldelades en Lifetime Achievement Award under Canadian Music and Broadcast Industry Awards i Toronto på torsdagskvällen.

– Jag jobbar med en briljant ung konstnär som är så het som det går att bli för tillfället, en ung kanadensare och hans namn är Drake. Vi spelade in något som kommer ut i juni. Det är allt jag kan berätta nu.

Drake har ännu inte uttalat sig om samarbetet.

Det är inte heller klartlagt om huruvida inseplningarna kommer att återfinnas på rapparens kommande album, Scorpion, som släpps i juni.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA