x

Omtalade Kurt Cobain-bilder stoppas av domstol

Omtalade Kurt Cobain-bilder stoppas av domstol

De omtalade fotografierna på Kurt Cobain som togs på platsen där han begick självmord år 1994 kommer att hållas från offentligheten efter en ny dom.

Det var journalisten Richard Lee som begärde ut fotografierna. Han beskrivs som "en konspirationsteoretiker som tror att Cobain blev mördad" i rättsliga handlingar.

LÄS OCKSÅ: 6 nya till Way Out West

Richard Lee undersökte Nirvana-sångarens död i flera år och 2014 gick till domstol mot Seattle och polismyndigheter eftersom han inte fick tillgång till bilderna. Han hänvisade då till offentlighetslagen. 

Men han fick avslag från domstolen och förra året överklagade han beslutet, skriver Consequence Of Sound

LÄS OCKSÅ: Nattklubbs-tafsandet avslöjas med unik klänning

Courtney Love och parets dotter Frances Bean Cobain lämnade då in vittnesmål för att säkerhetsställa att bilderna inte skulle släppas till offentligheten. 

"Att släppa dessa fotografier skulle innebära en fysisk fara för mig och min mamma. Jag såg hån-bilder av min pappas kropp en gång. Jag blev ärrad efter den erfarenheten. Jag kan inte tänka mig hur hemskt det skulle vara att veta att bilderna som Mr. Lee letar efter var offentliga, och att jag eller någon som jag älskar, inkluderat min pappas mamma och systrar, skulle råka se dem. Publicering av fotografierna skulle chocka mig och förvärra den posttraumatiska stress som jag har lidit av sedan barndomen", skriver Frances Bean Cobain. 

LÄS OCKSÅ: Nu kommer Spotifys största mardröm till Sverige

Under många år har konspirationsteoretiker spekulerat om Kurt Cobains död var ett självmord eller om han blev mördad. 20 år efter Kurt Cobains död släpptes också dokumentären Soaked In Bleach där olika konspirationsteorier utforskades. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA