x

Stjärnproducent kritiserar efterlängtad trailer

Stjärnproducent kritiserar efterlängtad trailer

Den efterlängtade trailern till Queen-filmen Bohemian Rhapsody har släppts. Filmen kommer att handla om Queens toppar och dalar och sträcka sig från bandets tidiga år till deras historiska framträdande på Live Aid år 1985.

En dag efter att trailern släpptes rasar nu stjärnproducenten Bryan Fuller som menar att den ignorerar viktiga aspekter i sångaren Freddie Mercurys liv.

LÄS OCKSÅ: Efter 17 år – den svenska superduon åter i studion

"Är det någon annan som är lite irriterad (tillräckligt för att skriva om det) över att Freddie Mercury flörtar med en kvinna i trailern till Bohemian Rhapsody men att det inte finns någonting som indikerar på hans kärlek till män?", skriver han på Twitter. 

MEST LÄST: Nattklubbs-tafsandet avslöjas med unik klänning

Artikeln fortsätter under trailern.

Andra användare skrev då att Bryan Fuller inte respekterade Freddie Mercurys bisexualitet medan en annan menade att det kan ha varit medvetet gjort att inte visa för mycket av hans sexualitet och AIDs-relaterade död i trailern, skriver NME

Men det höll inte Bryan Fuller med om. Han reagerade även på den officiella beskrivningen av filmen.

Bandets legendariske sångare Freddie Mercury spelas av den amerikanske skådespelaren Rami Malek. Filmen väntas rulla på biodukarna i Sverige 2 november.

LÄS OCKSÅ: Erfaren kulturförening i akut ekonomisk kris


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA