x

Nu kommer Spotifys största mardröm till Sverige

Nu kommer Spotifys största mardröm till Sverige

Nu lanserar Google en Spotify-konkurrent. Det handlar om musikstreamingtjänsten Youtube Music som släpps i Sverige redan nästa vecka, skriver Breakit

Över en miljon människor använder redan Youtube för att streama musik. Det visar Googles statistik. Men med den nya tjänsten ska det bli enklare att lyssna på musik på plattformen. 

MEST LÄST: Nattklubbs-tafsandet avslöjas med unik klänning

"Youtube Music är en ny musikstreamingservice som är gjord för musiken", säger Elias Roman, ansvarig för satsningen.

Googles nya musikstreamingtjänst har flera likheter med Spotify. Exakt som Spotify kommer Youtube Music att ha en reklamfri betalvariant. Den kallas Youtube Music Premium och kostar 9,99 dollar i månaden vilket är nästan lika mycket som Spotify Premium.

Youtube Music kommer också att släppas som app och skrivbordsversion. Där går det precis som på Spotify att lyssna på dina favoritlåtar och skapa de perfekta spellistorna. 

LÄS OCKSÅ: Efter 17 år – den svenska superduon åter i studion

"Det finns officiella låtar, album, tusentals spellistor, artisternas egna radio plus Youtubes fantastiska katalog av remixar, live-shower, covers och musikvideor du inte kan hitta nån annanstans", fortsätter Elias Roman.

Tjänsten lanserades först i USA, Australien, Nya Zeeland, Sydkorea och Mexiko. Men i den andra vågen kommer den bland annat att släppas i Sverige. 

LÄS OCKSÅ: Erfaren kulturförening i akut ekonomisk kris


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA