x

Nytt rekord för festivalsatsning

Nytt rekord för festivalsatsning

Festivalsommaren står för dörren och nu kan du se fler oupptäckta stjärnor än någonsin på Sveriges scener. Det hela är ett resultat av ett samarbete mellan Sveriges festivalarrangörer och studieförbund. Nya artister får då chansen att möta publiken från scenkanten. 

– Att musiker på väg fram får spela live är en förutsättning för att det svenska musikundret ska leva vidare. Den som inte vill missa morgondagens stora artister bör håll koll på de mindre scenerna. Det är där det händer, säger Jonas Kofod, ansvarig för musikverksamheten inom Studiefrämjandet.

LÄS OCKSÅ: Efter 17 år – den svenska superduon åter i studion

Studiefrämjandet har samverkat med ett 70-tal musikfestivaler i år, vilket är nytt rekord. Scenerna kommer bland annat att ställas upp i Luleå Hamnfestival, Putte I Parken i Karlstad, Malmöfestivalen, Sweden Rock Festival i Sölvesborg och Statement Festival i Göteborg. 

– Sverige behöver fler mellanstora scener för de band och artister som lämnat replokalen, musikstudion eller fritidsgården och är på väg mot de stora festivalerna. Här spelar sommarens alla livescener en avgörande roll, fortsätter Jonas Kofod.

LÄS OCKSÅ: Mel B bekräftar: "Vi välkomnar alla fem till scenen igen"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA