x

Avantgardet släpper nytt album – hör 2 smakprov

Avantgardet släpper nytt album – hör 2 smakprov

Idag släpper Avantgardet ny musik – Ut I Natten och När Solen Går Ner, två nya smakprov från det grammisnominerade samarbetet med producent Jocke Åhlund (Teddybears, Les Big Byrd). Låtarna är nästa steg i Avantgardets pågående berättelse, som inleddes med den kritikerrosade debuten För Många Dyra Skor Och Döda Ögon våren 2016 och som blott ett år senare fick en fortsättning i den om möjligt än mer hyllade uppföljaren På Östkusten Intet Nytt.

LÄS OCKSÅ: Doktor Kosmos skickar ut sin comeback-låt – med vissa krav

Singelns A-sida Ut I Natten är ett kärleksfullt tack till Avantgardets publik som visat att det går att sjunga och dansa tillsammans oavsett vem du är, och i och med releasen idag meddelar Avantgardet att deras tredje album på bara två och ett halvt år kommer efter sommaren. Inom kort väntar livespelningar i både Stockholm och Göteborg.

– För mig är det unika och vad som starkast identifierar Avantgardet – och allt vi står för – hur fantastiskt gränslös vår publik är och hur inkluderande våra kvällar tillsammans alltid är. De har visat oss att det går att sjunga och dansa tillsammans oavsett vem du är, var du befinner dig eller var du kommer från. Det är tack vare, och framför allt FÖR, alla dem som Ut I Natten kom till, säger Rasmus Arvidsson, Avantgardets frontare i ett pressmeddelande.

MEST LÄST: Efter 17 år – svenska superduon åter i studion

2017 gjorde bandet närmare 60 spelningar i Sverige och Norge och fick sin första Grammisnominering i kategorin Årets Rock för På Östkusten Intet Nytt. I sommar väntar en rad spelningar. Inom kort blir det premiärspelningar i Stockholm och Göteborg och därefter kommer Avantgardet bland annat till Gröna Lund i Stockholm, Slussens Pensionat på Orust, Majas Vid Havet i Varberg och på festivalen Uport i Ulricehamn. 

Just nu befinner sig Avantgardet i studion med producent Jocke Åhlund för att färdigställa sitt tredje album som släpps efter sommaren.

– Ut I Natten och När Solen Går Ner utgör inledningen av det avslutande kapitlet i trilogin med tre skivor på tre år som jag alltid vetat att jag skulle skriva, säger Rasmus Arvidsson. Det som känns extra fint är att jag nu får rikta fokus på alla människor runtomkring mig. För alla som på något sätt är en del av Avantgardet, publiken inte minst, utgör en central del av den tredje skivan.

LÄS OCKSÅ: Nattklubbs-tafsandet avslöjas med unik klänning

Lyssna på två nya låtar:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA