x

In Flames nya festival är komplett

In Flames nya festival är komplett

Nu är det bara två månader kvar till In Flames första årliga festival, Borgholm Brinner. Hela säcken knyts ihop med två starka metalnamn.

– Vi är riktigt glada att dela med oss av de sista banden som nu fulländar vår festival Borgholm Brinner i juli, säger In Flames frontare Anders Fridén i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi hoppas ni välkomnar våra bröder i Dark Tranquillity, vi ser fram emot att få dela scen med dem för första gången på flera år, och även våra vänner i Satyricon. Vi är så peppade att få med oss all energi från alla artister på lineupen till en sådan unik atmosfär som Borgholms Slottsruin har. Det kommer att bli en oförglömlig helg!

MEST LÄST: Kiss-ikonen vänder helt i livslång ståndpunkt

Satyricon är ett av de mest inflytelserika banden i Norges black metal-våg under 90-talet. Oslo-bandet gjorde världen varse om norsk black metal och har sedan dess utvecklats till ett mer traditionellt heavy metal-sound på deras senaste släpp. Deras nionde album släpptes sent 2017.

Dark Tranquillity delar hemstad med huvudakten och festivalvärdarna In Flames och anses vara pionjärer i Göteborgs metal-scen. Med sina namn inristade i den melodiska death metal-scenen sedan sena 80-talet med Anders Fridén från In Flames som sångare i bandet de första fem åren. De fem nuvarande medlemmarna (med sångaren Mikael Stanne) har turnerat världen runt, spelat på de klassiska festivalerna och stora scenerna med sina elva hyllade album att välja låtar från.

Borgholm Brinner sker på historiska Borgholms Slottsruin på Öland 27 juli - 28 juli och har sedan tidigare gjort klart med In Flames, Bullet For My Valentine, Raised Fist, Graveyard, Danko Jones, Comeback Kid och Tribulation.

MEST LÄST: Guns N' Roses-manager rasar mot "okunniga fans"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA