x

Ett fint punkpaket gör Sverige

Ett fint punkpaket gör Sverige

Skejtpunkarna i No Fun At All och Satanic Surfers möter våra tre största städer i höst när de gör gemensamma spelningar i Malmö, Stockholm och Göteborg. Med sig har de dessutom stökpunkarna i Twin Pigs.

MEST LÄST: Kiss-ikonen vänder helt i livslång ståndpunkt

No Fun At All är ett av Sveriges mest omtyckta punkband och har hunnit med fem plattor, varav senaste 2008, men i april släpptes så albumcomebacken Grit.

– Visst var storhetstiden under 90-talet men Skinnskattebergkvintetten lever kvar än i dag och har fortfarande kvar vigören från när det begav sig. Ett faktum som gör att spelningarna i höst är ett måste. Det kommer att bli svårt maxat, hälsar arrangören i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Björn Ranelid i nytt oväntat musik-samarbete

Punkrockbandet Satanic Surfers, som återförenades 2015 efter att ha legat i dvala sedan 2007, har efter 13 år släppt nytt material i form av plattan Back From Hell. Bandet bildades i Lund -89 och har sedan dess lämnat ett stadigt avtryck och nått massiva framgångar på underground-scenen världen över. Numera klassiska skivor som Hero Of Our Time, 666 Motor Inn och Going Nowhere Fast har sålt i hundratusentals exemplar globalt och har med sina starka melodier och texter skördat både svenska och internationella framgångar.

LÄS OCKSÅ: Thåström och First Aid Kit presenterar öppningsakt

Twin Pigs startade 2015. Spelningar, skivsläpp och radioprisnomineringar har fallit ner över bandet som nu i september 2018 släpper sin andra skiva, Scandinavian Nightmare, som enligt ett pressmeddelande handlar om att allt är skit precis som vanligt. Många har försökt att beskriva hur bandet låter och det närmsta de har kommit är att kalla det Hard Core Punk Rock. Ilsket, melodiskt, stökigt och körigt.

– Med maxad tredubbel växelsång, mullrande bassynth och norra Europas längsta micsladd kan inget, eller allt, gå fel. Perfekt för alla som bara vill spåra ur, skriver arrangören.

Allt detta ser du på dessa platser:

8 nov - Malmö, Kulturbolaget
9 nov - Stockholm, Kägelbanan
10 nov - Göteborg, Pustervik

LÄS OCKSÅ: Hästpojken på lång Sverigeturné


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA